COOLER MASTER cosmos S RC-1100-KKN1-GP Black Aluminum ATX Full Tower

Bir kaç gündür bilgisayarla uğraşmaktan yazıp çizemedim. Şu bilgisayar acayip bir şey düzgün çalışması için hem harcama yapmak hem de sahmet çekmek gerekiyor. İnsan bir yandan da yahu zaten bozulunca da bunları yapacağım o halde ne diye durup dururken başıma iş aldım demeden de edemiyor.

Neyse sözün özü geçenlerde DirectX 10 neymiş bi görelim diye ekran kartımı yeniledim. Ancak yeni ekran kartım eskisine oranla biraz büyük olduğu için eski Feel kasama sığmadı. Aslında biraz uğraşsam olacakmış gibi bir hali vardı fakat boyu uyduğu takidirde de kasanın içindeki kablolar büyük sorun yaratacaktı. Yani ısınma problemi yaşayacağım üzde yüz aşikardı.

Bende bir karar verdim ve aşağıdaki resimde gördüğünüz COOLER MASTER cosmos S RC-1100-KKN1-GP Black Aluminum ATX Full Tower kasayı aldım.

Önceki kasalarıma oranla bir dev gibi olan bu kasayı çok tuttum. Bundan sonra çok uzun bir zaman yeni kasa almam gerekmez diye düşünüyorum. İlk başta görünüşü tuhaf gelebilir ama benim için önemli olan havalı görünmesi değil işini iyi yapmasıdır zaten…

Her şeyden önce kasa soğutma yönünden tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak gibi görünüyor. Yanda 20 lik, arkada bir, üstte üç ve alt ile ön tarafta birer tane 12 lik fan yuvası mevcut. Kasada arkadaki yandaki fanlar standart olarak geliyor. Ayrıca üstte de bir fan var önde de kırmızı ışıklı bir fan da kasa ile birlikte geliyor. Ön ve yan taraflar ızgaralı olduğu için ışık görülebiliyor. Ben de ilave olarak iki adet kırmızı ışıklı fan aldım bugün takmayı planlıyorum.

Kasanın kulaklık, mikrofon, eSATA, FireWire ve 4 adet USB girişi üst tarafta bulunuyor. İlk baktığımda bunlar ne olduğu neden yazılmamış dedm ancak kasayı çalıştırınca her girişim altındaki simgelerin ışık ile gösterildiğini gördim ve bu çok hoşoma gitti. Ayrıca girişleri korumak için bir de kaydırmalı kapak var.

Aynı zamanda kasanın bir çok genişleme yuvası var. Bu modelin bir alt versiyonunda harddiskleri kızaklı çekmecelerle tornavida kullanmadan takabiliyorsunuz ancak bu modelde bu işlem biraz sıkıntılı. Ön taraftaki önünde ışıklı fan olan kutuyu çıkartıp harddiskleri onun içine takıyorsunuz bu şekilde dört adet hard disk kullanabilirsiniz. Kasa çok modern olmasına rağmen floppy yuvası da unutulmamış ki gerçekten hoş bir ayrıntı. Optik sürücüleri de resimde gördüğünüz mavi düğmelerle kolayca takabiliyorsunuz. İsterseniz daha sağlam olsun diye yan taraftan da vidalayabilirsiniz.

Kasanın güç düğmesi de üst tarafta ve dokunmatik. Bazen bu durum alışık olmadığım için sıkıntı yaratabiliyor. Elimi kasanın üzerinde gezdirirken yanlışlıkla kapatabiliyordum ama artık yapmıyorum.

Güç kaynağı da alt tarafta böylece üstten sarkan kablo kalabalığı olmuyor. Zaten kasa ile kablo tutacakları da geliyor. Bütün bağlantılarınızı yaptığınızda kabloları birbirine bağlayıp; kasaya tutturabiliyorsunuz. Böylece zaten içi son derece geniş olan kasa daha da ferah kullanıma sahip oluyor.

Kasanın şu an gözüme çarpan tek eksiği reset düğmesinin olmaması. Zaten şu aralar yeni kasaların çoğunda reset düğmesi görmüyorum. Galiba bu işe alışmam gerekecek.


One Comments

Bir yanıt yazın