Philips HC-8440 Kablosuz (Wireless) Kulaklık

Geçenlerde de bahsetmiştim yaklaşık iki hafta evvel doğumgünümü kutlamıştık arkadaşlarla. Aslında arkadaşlarım olmazsa yani onlar bir organizasyon planlamazsa doğumgünümü hiç aramam. Biraz felsefi gibi olacak ama her gün benim için aynıdır. Doğumgünümde hediye edilen Logitech MOMO Force Feedback direksiyondan daha önceki bir yazımda bahsetmiştim ancak diğer bir hediye Philips wireless kulaklıktan bahsetmek bugüne kaldı. İnanılmaz güzel bir alet. Hele benim gibi bilgisayarınızın çevre birimleri oldukça fazla ise sizin de işlerinizi kolaylaştıracağını düşünüyorum. Kulaklığın fişe takılan adaptör ve ses kartı ya da standart kulaklık girişi olan bir cihaza bağlanmasını sağlayan sinyal yayıcı ile kendisi olmak üzere iki temel parçası var üstelik kulaklığı açmazsanız ve jack kısmını ses kartına bağlamazsanız alet çalışmıyor. Bu yüzden ilk başta acaba bozuk mu diye düşündüm.

Sinyal yayıcıyı fişe kulaklığı da kulağıma takınca kablosuz özgürlüğün tadını çıkarmaya başladım. Kulaklık FM bandı üzerinden 100 metre yayın yapıyor. Evin üst katında bilgisayara bağladım ve alt kata indim sorunsuz çekiyor. Üstelik evden çıkıp sitenin kapısına kadar gidinve de birzcık parazit yapıyor ama bu kabullenilebilir. İki adet FM frekans seçeneği var. Duruma göre istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Kulaklık kablosuz olunca ses kalitesi biraz düşük gibi ama bunu hiç sorun etmiyorum ne de olsa diğer türlü fareyi kullanırken elim kulaklığın kablosuna takılıyordu. İki adet ince kalem pil yani bizim uzaktan kumanda pili dediğimiz pille çalışıyor. Ürünün kutu içeriğinde, ihtiyacımız olan bu şarjlı pillerin de geldiğini hemen belirteyim. Tahmin edebileceğiniz gibi pillerin de markası philips. Kulaklığın tam 15 saat pil ömrü var ki bence oldukça uzun bir süre. Dilerseniz gelen kablo sayesinde pilleri kulaklık üzerinden şarj edebiliyorsunuz ancak bu yaklaşık 16 saat sürüyor 🙁 En yakın zamanda kendime hızlı bir pil şarj etme aleti almayı düşünüyorum

Laptop kullanıcılarına ve hareketli olanlaru bu kulaklığı tavsiye edebilirim. bir yandan winamp’ı açıp müzik dinlerken diğer yandan da kimseyi rahatsız etmeden evin içinde dolaşabilirsiniz.


Bir yanıt yazın